Tipuri de montaj

Montam garduri prefabricate din beton realizate de noi in toata tara. Pentru o solutie optima de imprejmuire si montaj nu evitati sa apelati la experienta noastra. Livram si asiguram in toata tara si in afara ei.

Montaj pe postamente individuale (cuzineti)

Montaj pe postamente individuale (cuzineti)

Montaj gard beton cu panou ingropat partial este ideal pentru terenurile care nu vor mai suferi modificari de nivel. Are cel mai redus cost de executie. Stalpii sunt amplasati in fundatii de aproximativ 40 x 40 x 80 cm iar primul panou va fi ingropat in pamant intre 5 si 15 de cm.

Montaj pe soclu continuu (fundatie)

Montaj pe soclu continuu (fundatie)

Montaj gard beton pe socul de beton este recomandat pentru terenurile care prezinta modificari de nivel fata de vecinatati. Soclul de beton asigura stabilitatea pamantului. Stalpii sunt amplasati in fundatii de aproximativ 40 x 40 x 80 cm peste care este turnata o centura de beton armat cu inaltimea de 70 cm din care, in medie, 40 cm sunt sub nivelul solului.

Despre montaj

Gardurile prefabricate din beton se monteaza in general pe postamente individuale din beton (cuzineti). Este cea mai avantajoasa varianta ca pret si timp de executie. Dimensiunile uzuale ale cuzinetilor din beton sunt 40x40x80 cm.  Stalpii au lungimea fixa de 285 de cm, deci in cazul gardurilor obisnuite cu inaltimi intre 2 si 2,15 m, stalpul din beton va fi ingropat obligatoriu in pamant 80 de cm. Pentru gardurile de peste 220 de cm recomandam folosirea stalpilor industriali care sunt mai grosi si au o lungime fixa de 315 cm.

Montajul pe soclu continuu (fundatie) din beton armat este ales pentru situatiile speciale, atunci cand este nevoie de stabilizarea terenului sau in cazul unui sol mai instabil. Dimensiunile si forma postamentelor si/sau a soclului sunt determinate de structura solului, greutatea gardului, diferenta de nivel intre interiorul si exteriorul curtii, incidenta si intensitatea vanturilor, etc. Dimensiunile uzuale ale postamentelor din beton in care sunt fixati stalpii sunt de 40x40x80 cm iar soclul are 20 de cm latime si o inaltime de 70 de cm, din care 40 de cm sunt in pamant si 30 deasupra.

Konkret Line recomanda, atunci cand e posibil, montajul pe postamente ascunse in sol, cu primul panou ingropat partial. Acest tip de montaj este discret, pune in valoare gardul si are un pret mai mic.

Pretul montajului este determinat de:
• locatie (distanta fata de noi)
• inaltimea gardului (numarul randurilor de panouri)
• dimensiunile postamentelor individuale si/sau a soclului continuu
• structura si textura solului
• accesul la locatie, existenta surselor de apa si energie electrica
• preturile zonale ale materiilor prime (agregate minerale, ciment, fier beton, scandura etc.)
• vreme (anotimp)
• urgenta
• alti factori.

Oferim gratuit consultanta tehnica. Asiguram montaj contra cost in toata tara.

Asocierea intre tipul montajului si durabilitatea gardului este de cele mai multe ori gresita. Deasemenea, cand tipul de montaj este ales numai dupa aspect sau sfatul prietenilor „specialisti”, pretul imprejmuirii poate fi semnificativ mai mare, in detrimentul unor costuri de montaj eficiente.